Шумадијски блуз

Милосрдни анђео

Подсећања — Аутор tarpe @ 20:20

24. марта 1999. године - почела НАТО агресија на СРЈ, један од најважнијих догађаја савремене српске историје. Сетимо се свих жртава, порушених објеката, храбрости наше војске...Генерал Павковић, један од хероја тог рата, данас робија у затвору у Норвешкој, док је Тони Блер, зликовац и, као премијер Велике Британије, главни заговорник рата против СРЈ данас саветник председника владе РС. Има ли нам веће колективне несреће, јада и беде?!! Амерички дипломата Вилијам Вокер, коме је пре неколико месеци подигнут споменик захвалности у селу Рачак на КиМ заслужан је за почетак тог рата. Лаж о масакру српске војске над албанским цивилима коју је пласирао послужила је као непосредни повод за почетак агресије.
 
Неки припадници српских снага јесу током и пре агресије чинили злочине над Шиптарима, али то не може да засени снагу српске војске и храброст људи у борбама. Ниједна реч не може да замени и надокнади животе, али ти људи су заиста оличења храбрости и људскости. Једино што ми беспомоћни Срби данас можемо, јесте то да их се сетимо и поклонимо се њиховој храбрости и њиховој жртви. Док са друге стране Вокера тешко можемо и сврстати међу људска бића. 
 
Гордић Петар, 24/03/2017 
 

Злочин без казне

Подсећања — Аутор tarpe @ 22:21

У ратовима 1990-2000 извршено је много злочина и многи од њих остали су нерасветљени. Има и оних који су разјашњени, али убице нису кажњене (него одликоване!). Такво је убиство породице Зец које се десило на данашњи дан 1991. године у Загребу. "Мерчеповци" су убили оца Михајла, мајку Марију и ћерку Александру, док је преостало двоје деце (Душан и Гордана) преживело. Слава мученицима! Убице ће правда, макар и она небеска, стићи! 
 
Гордић Петар, 7/12/2016 

Powered by blog.rs