Шумадијски блуз

Живети као "сав нормалан свет"!

Логичка радионица — Аутор tarpe @ 14:51

Аргумент 1:
 
Верзија 1: Када ћете сви ви да на гомили да схватите да нема више жутих, црвених, плавих, црних, класа у класичном смислу те речи, постоје задовољни и незадовољни људи, а ових других је све више. Људи желе мир, ред, синдикате, правну државу, посао, пристојне плате, бесплатно здравство и образовање, позоришта, стадијоне на које могу да воде децу. Хоће да живе ко сав нормалан свет. Не интересују их медији, парламент, политичке странке, мафијаши, задруге, бусање у груди јуначке, звецкање оружјем...
 
Верзија 2: Биће да вас је погодила истина.Видите ја не тврдим да ће бити раја на земљи и да ратова неће бити. Нисам никакав популиста с нералним очекивањима од других. Написах оно што желим и што народ који протествује претпостављам да жели за себе. Што желим себи, желим и другима. 

Без парламента, медија и странака нема парламентарне демократије, а не образовања. Али ви нисте разумели мој коментар. Ја нисам говорио против тих ствари. 

Не сматрам да можемо без медија и парламента буквално, већ да то народ не занима у тој мери у којој би ви желели и да је нормално да се више бавимо техничким напретком и нормалним свакодневним проблемима, него темама које нам неспособни политичари намећу преко медија, због чега треба да се боримо за неке ствари које се у демократским државама подразумевају... Људи хоће да раде и да живе и да их баш брига ко је власт, осим једном у две три или четири године када иду на изборе. Нисте центар света.Само овде човек у свему зависи од политике. 
  
Аргумент 2 (контрааргумент): 
 
Ви сте лепо рекли "Желим образовање, итд (1), а да ме не интересује политика, итд, да се тиме не бавим (2)" Желим живети као сав нормалан свет. Прво, не постоји више нормалан свет у коме хоћу 1 без обзира на 2. Некад је то био Запад, а данас то није тако ни у Британији, ни у Француској, ни у Немачкој. Друго, јасно сам вам навео шта се десило када су људи код нас имали 1, а нису мислили о 2. Мој је отац један од таквих, неизлечиво болесних од болести зване титоизам. Такви су се пробудили једно јутро и нису имали посао, а звали су их у рат. Такви нису схватили да је Југославијом владала клика Фрањо, Бакарић, Кардељ итд, а не Тито. 

Ви потпуно обрћете ствари. Ви бисте да седите у дневној соби и гледате ТВ, а да сте кућу подигли на клизишту. Не постоји нормалан живот у заједници без медија (информација), парламента(представника), власти...ако желите да се не бавите тиме (и да живите нормално), морате то да направите.

Линк ка дискусији 

 
 

Вредности деснице + идеје левице

Политичка филозофија — Аутор tarpe @ 13:21

Црногорци и Црвеногорци = Срби из ЦГ и Монтенегрини
 
- лепо ми "рече" један коментатор да су данашњи Црвеногорци они који контролишу бренд звани "Црна Гора и црногорство" и да што се пре Срби повуку из тога бренда већа им је шанса да опстану у Црној Гори. Не знам колико је ово паметно.
 
- Дијего Фузаро (текст у 550. броју Печата):
 
-Почети изнова полазећи од нације и суверене националне државе.
-Док год постоји породица, постоји и нада. 
-Национална суверена држава је у стању да брани заједничка добра и постојеће демократске просторе који могу бити унапређени.
-Таква држава гарантује примат политике над привредом и економијом, и управља "дивљом звери" тржишта
-Онтолошка револуција (у политичкој реалности)
 


Powered by blog.rs