Шумадијски блуз

29 ÐÐ, 2018

Живети као "сав нормалан свет"!

Логичка радионица — Аутор tarpe @ 14:51

Аргумент 1:
 
Верзија 1: Када ћете сви ви да на гомили да схватите да нема више жутих, црвених, плавих, црних, класа у класичном смислу те речи, постоје задовољни и незадовољни људи, а ових других је све више. Људи желе мир, ред, синдикате, правну државу, посао, пристојне плате, бесплатно здравство и образовање, позоришта, стадијоне на које могу да воде децу. Хоће да живе ко сав нормалан свет. Не интересују их медији, парламент, политичке странке, мафијаши, задруге, бусање у груди јуначке, звецкање оружјем...
 
Верзија 2: Биће да вас је погодила истина.Видите ја не тврдим да ће бити раја на земљи и да ратова неће бити. Нисам никакав популиста с нералним очекивањима од других. Написах оно што желим и што народ који протествује претпостављам да жели за себе. Што желим себи, желим и другима. 

Без парламента, медија и странака нема парламентарне демократије, а не образовања. Али ви нисте разумели мој коментар. Ја нисам говорио против тих ствари. 

Не сматрам да можемо без медија и парламента буквално, већ да то народ не занима у тој мери у којој би ви желели и да је нормално да се више бавимо техничким напретком и нормалним свакодневним проблемима, него темама које нам неспособни политичари намећу преко медија, због чега треба да се боримо за неке ствари које се у демократским државама подразумевају... Људи хоће да раде и да живе и да их баш брига ко је власт, осим једном у две три или четири године када иду на изборе. Нисте центар света.Само овде човек у свему зависи од политике. 
  
Аргумент 2 (контрааргумент): 
 
Ви сте лепо рекли "Желим образовање, итд (1), а да ме не интересује политика, итд, да се тиме не бавим (2)" Желим живети као сав нормалан свет. Прво, не постоји више нормалан свет у коме хоћу 1 без обзира на 2. Некад је то био Запад, а данас то није тако ни у Британији, ни у Француској, ни у Немачкој. Друго, јасно сам вам навео шта се десило када су људи код нас имали 1, а нису мислили о 2. Мој је отац један од таквих, неизлечиво болесних од болести зване титоизам. Такви су се пробудили једно јутро и нису имали посао, а звали су их у рат. Такви нису схватили да је Југославијом владала клика Фрањо, Бакарић, Кардељ итд, а не Тито. 

Ви потпуно обрћете ствари. Ви бисте да седите у дневној соби и гледате ТВ, а да сте кућу подигли на клизишту. Не постоји нормалан живот у заједници без медија (информација), парламента(представника), власти...ако желите да се не бавите тиме (и да живите нормално), морате то да направите.

Линк ка дискусији 

 
 

Коментари


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs