Шумадијски блуз

26 ÐÐ, 2016

Nova bitka kulturnog rata u Srbiji

Biti ničim opterećen — Аутор tarpe @ 14:40

Pojam kulturnog rata je u domaću teoriju i praksu uveo (ili je takvo opšte mišljenje) Slobodan Antonić svojom knjigom Kulturni rat u Srbiji (2008)(tekstovi 1 i 2 na tu temu i emisija).
 
Dva pogleda na kulturni rat i zapravo delovi tog rata: "Pešadinac u sopstvenom kulturnom ratu" (Aleksandar Stević) i "Kulturni rat" (Andrej Fajgelj).
 
Aktuelna je nova bitka domaćeg kulturnog rata. Nedavno je objavljena izuzetna knjiga Krst na križu Ratka Dmitrovića. Teofil Pančić je, potom, napisao tekst o Dmitroviću, pa je Dmitrović odgovorio. Mučna bitka, nije lako ni čitati ove tekstove, a kamoli pisati. 
 
Petar Gordić, 26/10/2016 

Коментари

  1. Sto se tice klture Beograd ima nesto vise restorana

    Аутор Glengary — 27 ÐÐ 2016, 14:38

  2. Tekst se ne odnosi direktno na Beograd, vec na srpsko drustvo. E sad, vas komentar Beograda je zlonameran, ne znam je li to iz neznanja ili iz neceg drugog, ali kada pogledate broj kulturnih institucija (spomenici, galerije, muzeji, instituti, izdavacke kuce, knjizare,...) i kvcalitet onoga sto svi oni zajedno rade, onda je to dosta vise od bilo cega u okruzenju (od Beca do Istanbula). Ali i restorani, zasto da ne?

    Аутор tarpe — 27 ÐÐ 2016, 18:47


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs